ENG/srb

Često postavljana pitanja

P. Voleo/la bih da učestvujem u ovoj trci, ali nemam partnera za tim. Kako mogu da ga pronađem?
A. Svako može postaviti poruku na facebook strani trke, ili nam pošaljite email sa zahtevom i mi ćemo vam pomoći da nađete partnera za tim.

P. Da li možemo koristiti sopstvene bicikle?
O. Da, ali ga mi ne možemo transportovati za vas. Ako koristite sopstveni bicikl, potrebno je da ga sami donesete do mesta starta biciklističkog dela trke, dva sata pre početka trke.

P. Da li su kacige za biciklizam i penjanje obavezni?
O. Jesu. Mi vam možemo obezbediti jedan ili oba, ali to mora biti naznačeno u vašem prijavnom formularu.

P. Nikada ranije nisam učestvovao/la u avanturističkim trkama. Šta mogu da očekujem?
O. Na Sastanku sa timovima, dobićete sve relevantne informacije o stazi kao i GPS koordinate za sve kontrolne tačke. Imaćete dovoljno vremena da pogledate mapu i isplanirate trku pre starta. Takmičarima nije dozvoljen odlazak na kontrolne tačke pre početka trke i biće diskvalifikovani ukoliko se utvrdi da ovo ograničenje nije ispoštovano. Cela staza neće biti makirana, već samo neki njeni delovi.
Dobro isplanirana trka je veoma važna za uspešan rezultat. Obično je slučaj da tim koji je najbolje isplanirao trku pobedi, a ne tim koji samo najbrže trči.

P. Da li opstoji starosna granica za učešće na trci?
O. Ne. Ali… svaki ušesnik mlađi od 18 godina, moraće da priloži potpisanu izjavu roditelja o saglasnosti za učešće na trci.. Pored toga, uverite se da su svi članovi tima sposobni da voze bicikl po stazama i putevima, znaju da plivaju i, naravno, da su u stanju da budu u vodi bez prsluka za spasavanje ili plutajućih elemenata, te da nemaju strah od visine. Ipak, spasilačka služba će biti obezbeđena na plivačkom delu trke, kao i ambulantna kola na ostalim delovima.

P. Šta je potrebno doneti sa sobom na dan trke na Prijavi starta?
O. Oba člana tima moraju se pojaviti za registracionim pultom. Sve potrebne formulare moguće je skinuti sa našeg web sajta, odštampati i popuniti pre nego što dođete na prijavljivanje. Takođe je neophodno prikazati ličnu kartu ili pasoš koji će ostati kod organizatora sve do povraćaja SI kartica za merenje vremena.

P. Da li je potrebno da sami ucrtamo kontrolne tečke na karti?
O. Ne, sve kontrolne tačke biće već odštampane na mapi. Ponesite markere, olovke, lenjire da obeležite sebi puteve kojima želite ići.

P. Da li mogu prijatelji i rođaci prisustvovati Ceremoniji dodele nagrada i žurci posle trke?
O. Da

P. Kako se određuje pobednik u trci?
O. Svaka avanuristička trka ima svoja pravila i različite načine utvrđivanja pobednika. Mi smo napravili stazu u kojoj su sve kontrolne tačke obavezne. Da bi zvanično završio trku, svaki tim mora overiti sve zadate tačke pre isteka vremenskog ograničenja trke. Tim sa najmanjim utrošenim vremenom i bez kaznenih poena biće proglašen za pobednika. Ukoliko postoji nerešen rezultat, tim koji je završio bez kaznenih poena i sa manjim startnim brojem, biće proglašen za pobednika trke.

P. Teško mi je da se opredelim za Pro Course ili za Lite Course kategoriju. Imate li neki savet?
O. Ako se ne baviš intenzivno sportovima kao što su biciklizam, trčanje ili plivanje ili tek počinješ da ulaziš u treninge, onda je verovatno Lite Course prava kategorija za tebe. Ako si neko ko može da vozi, trči/hoda, pliva po nekoliko sati u kontinuitetu, onda bi mogao/la da razmisliš o Pro Course kategoriji.

P. Da li postoji neka polisa o povraćaju novca?
O. Da. U slučaju povlačenja sa trke do 20. avgusta 2012, vraćamo vam 50% novca od uplaćene startnine. Ipak, možete dobiti sav novac nazad ukoliko u roku od 5 dana nađete zamenu. U tom slučaju u vezi sa novcem treba da se dogovorite sa takmičarem odnosno ekipom koja će vas zameniti.

 


 
 
Medijski partner
Media partners